Flunssa
Flunssan eli nuhakuumeen, joka on ylempien hengitysteiden tulehdus, aiheuttaa virusinfektio nenän limakalvolla. Flunssan oireet alkavat 1-3 päivää tartunnan jälkeen.

Flunssan ensioireita ovat tukkoinen nenä, josta valuu kirkasta nestettä, hajuaistin menettäminen, mahdollinen aivastelu, lievä lämmönnousu ja kurkkukipu.

Myöhemmin räkä muuttuu paksummaksi ja keltaisemmaksi. Yskää voi olla ja se kiusaa erityisesti öisin. Flunssassa kuume ei yleensä nouse kovin korkeaksi ellei kyseessä ole myös bakteeritulehdus.

Flunssa kestää yleensä noin viikon ja sen oireita voi lievittää kurkkutableteilla, -suihkeilla, nenäsumutteilla, kuumilla lääkejuomilla ja yskänlääkkeellä. Myös sinkkivalmisteita ja C-vitamiinia käytetään flunssaa lievittämään.

Marraskuussa monet ottavat kausiluonteisen influenssarokotuksen, joka on tärkeä toimenpide epidemioiden ehkäisyssä ja riskiryhmien terveyden säilyttämisessä, mutta joka ei kuitenkaan suojaa flunssalta.

Tärkeää on muistaa antaa kehon levätä, jotta jälkitaudeista ei tulisi harmia. Jälkitautien hoidossa on syytä kääntyä lääkärin puoleen. Tällöin voi kyseessä olla antibioottihoitoa vaativa bakteeritulehdus. Jälkitaudeista mainittakoon poskiontelotulehdus, korvatulehdus, keuhkoputken tulehdus, nielutulehdus ja keuhkokuume.

Flunssan ehkäisemiseksi ja voittamiseksi muista nämä
1. Pese kädet
2. Ota influenssarokote
3. Lepää ja juo
4. Helpota oloa itsehoitotuotteilla
5. Mene lääkäriin, jos flunssa pitkittyy, kuume on korkea


Painonhallinta
Painonhallinta

Tänä päivänä on erittäin tärkeää huolehtia yleiskunnostaan ja siihen liittyy osana painonhallinta, ravitsemus ja liikunta. 

Tällä sivulla on myös asiaan liittyviä linkkejä ja painoindeksilaskuri.

Liikunta

Painonhallinta
Ravitsemus

Painoindeksilaskuri